Aqtor!

Uitbreiding van het orthopedische portfolio

Orthopedia is met in totaal 16 werknemers actief in twee vestigingen (een in Luik en een in Brussel). Ortho+ telt 7 medewerkers en telt drie locaties (Schilde, Kapellen en Brasschaat). De derde overgenomen partij is het Henegouwse Protos Medica, dat 7 medewerkers tewerk stelt in Soignies en Edingen.

Basilic Ortho Pedia en Dumonceau Medical Service, beiden gevestigd in Brussel (Sint-Agatha-Berchem) tellen samen 16 medewerkers. Orthéis is met 7 medewerkers actief op 3 locaties (Auderghem, Braîne l’Alleud en Walhain), en Sodimed tenslotte opereert met 28 werknemers vanuit Herstal bij Luik.

Met deze overnames en de uitbreiding van zijn orthopedische portfolio telt de groep nu 271 medewerkers en verwacht het een omzet van ongeveer 68 miljoen euro in 2023. De totale Belgische technische orthopediemarkt is goed voor een omzet van zo’n 400 miljoen euro.

Sinds 2021, toen Aqtor! bij de Eqwal groep kwam, nam de specialist in technische orthopedie al 14 bedrijven over. Voor deze zes overnames, werden ook al Leunen Orthopedie, Ortho Applications, Revalitech, Mobility by Olivier, Orthopedie Van Der Steen, StomaCare Belgium, Tricolast en Foot Life opgenomen in de groep. Alle Belgische bedrijven die vandaag deel uitmaken van Aqtor!, tellen samen 25 locaties in ons land.

Productie Aqtor!
Steunzolen Aqtor!

Noodzakelijke krachtenbundeling

Net als in veel andere sectoren, is ook in de markt van de technische orthopedie, schaalvergroting en consolidatie aan de orde van de dag. Dit vloeit voort uit de nood aan innovatie, de digitalisering van de ambacht, de evolutie naar specialisatie in de markt en de optimalisatie van processen. Iedereen gaat bij Aqtor! bijvoorbeeld over naar één centraal ERP-pakket. Ook het gestegen volume aan wetgeving en normering in domeinen als gegevensbescherming en ESG (milieu, maatschappij en governance) spelen hierbij een rol.

Filip Hoornaert, CEO van Aqtor!, licht dit toe: ‘Wij geloven in schaalvergroting. Door onze krachten te bundelen kunnen we de zorg verbreden en patiënten sneller en beter helpen. We willen zo iedereen alle kansen geven, zowel de patiënt als het gaat om zorg op maat, als onze medewerkers op het vlak van bijvoorbeeld professionele ontwikkeling. Binnen een grotere structuur kun je bijvoorbeeld een medewerker naar het buitenland sturen voor een gespecialiseerde opleiding of een oplossing zoeken voor een patiënt door een beroep te doen op gespecialiseerde vaardigheden van een zusterbedrijf.’

;